MARÄNGTÅRTA

1. Vispa marängen.
MARÄNGEN:
6 st äggvitor
3,75 dl socker
7,5 dl vårgårdaris
Vispa äggvitorna. I med sockret och vispa tills man kan vända bunken över huvudet.
Ha i vårgårdariset och rör runt. Smeta ut två lika stora runda marängbottnar på bakplåtspapper.
Grädda i ca 1 timme på 150 grader.
2. Gör minimaränger.
MINIMARÄNGER:
4 äggvitor
2 dl socker
Vispa äggvitorna. I med sockret och vispa tills man kan vända bunken över huvudet. I med röd karamellfärg, rör inte runt så mycket utan dra bara ut. Grädda i 45 min på 100 grader.
3. Vispa vaniljvispen.
4. Lägg vaniljvispen mellan bottnarna och ovanpå. Lägg i frysen i minst 2-3 timmar.
5. Toppa med minimarängerna, pistagenötter, hallon och mynta.