MARÄNGTÅRTA

 
1. Vispa marängen.
 
MARÄNGEN:
6 st äggvitor
3,75 dl socker
7,5 dl vårgårdaris
 
Vispa äggvitorna. I med sockret och vispa tills man kan vända bunken över huvudet.
Ha i vårgårdariset och rör runt. Smeta ut två lika stora runda marängbottnar på bakplåtspapper.
Grädda i ca 1 timme på 150 grader.
 
2. Gör minimaränger.
 
MINIMARÄNGER:
4 äggvitor
2 dl socker
 
Vispa äggvitorna. I med sockret och vispa tills man kan vända bunken över huvudet. I med röd karamellfärg, rör inte runt så mycket utan dra bara ut. Grädda i 45 min på 100 grader.
 
3. Vispa vaniljvispen.
 
4. Lägg vaniljvispen mellan bottnarna och ovanpå. Lägg i frysen i minst 2-3 timmar.
 
5. Toppa med minimarängerna, pistagenötter, hallon och mynta.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp