PLURAS BŒUF BOURGUIGNON

BŒUF BOURGUIGNON
- 2 kg högrev i 3 cm kuber
- 3 tjocka skivor rökt sidfläsk, skurna i stavar
- Svålen från fläsket
- Timjan
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 morötter, i grova stavar
- 4 msk tomatpuré
- 1 burk tomater
- Rött vin
- 10-15 schalottenlökar
- 10-15 champinjoner
- Persilja
 
1. Bryn köttet i smör och olja och häll över i en gryta tillsammans med färsk, eller torkad timjan och den rökta fläsksvålen, tillsätt vitlök och morötterna, rör om någon minut.

2. Tillsätt tomatpuré och rör om igen så att också den bryns, häll i tomaterna, deglacera stekpannan där köttet brynts med ett glas rött vin och häll i grytan. Häll på mera rött vin tills det står lite under köttet och låt sedan grytan sjuda med lock i ca 2 timmar. Köttet ska vara mjukt och nästan falla isär.

3. Stek schalottenlöken sakta i en stekpanna under tiden som grytan kokar. När den fått fin färg, tillsätt en skvätt vatten och sjud tills vattnet kokat bort. Bryn champinjoner och sidfläsk, ställ åt sidan.

4. När köttet är klart, tillsätt sidfläsket, champinjonerna och schalottenlöken. Lägg upp på tallrikar och strö hackad persilja över. 

Allmänt | |
Upp