BOLOGNESE

BOLOGNESE:
- 75-100g pancetta (t ex kuber från Delizie)
- 1 gul lök
- 400-500 g nötfärs
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar blekselleri
- 2 morrötter
- Knappt en tub tomarpure (Mutti - Doppio eller Triplo concentrato)
- 2 dl rött vin
- Oxfond
- 0,5 dl körsbärstomater på burk
- Salt och peppar
- Parmesan
 
1. Hacka selleri, gul lök och morrötter. Krossa vitlöken. Fräs i smör/olja tills mjukt. 
 
2. I med nötfärsen och stek upp. Salta och peppra. 
 
3. I med tomatpurén, blanda ihop med nötfärsen och fräs på. I med körsbärstomaterna. 
 
4. I med vinet, 1 msk oxfond och 2 dl vatten. 
 
5. Koka upp och låt skjuda utan lock så länge som möjligt. Om bråttom - låt koka på högre värme så vätskan försvinner. 
 
Allmänt | |
Upp