KOREANSKA PANNKAKOR

1. Gör pannkakssmeten
 
PANNKAKORNA
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
stort ägg
1 krm salt
Vårlök/0,25 purjolök (det gröna)
Rapsolja till stekning
 
Blanda allt utom vårlöken/purjolöken. Strimla vårlöken/purjolöken i smala strimlor. 
 
2. Gör dippsåsen
 
DIPPSÅS
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk socker
1 liten klyfta vitlök
0,5 röd chilifrukt
1 näve hackade jordnötter
 
3. Stek pannkakorna
 
Ha mycket olja i pannan, häll i smet så att pannkakan blir ungefär 0,5 cm tjock och lägg över strimlorna med vårlök/purjolök. Stek pannkakan. Toppa med färska räkor (lägg på direkt när pannkakan är varm). Skär i bitar. 
Allmänt | |
Upp