KOREANSKA PANNKAKOR
1. Gör pannkakssmeten
PANNKAKORNA
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
1 stort ägg
1 krm salt
Vårlök/0,25 purjolök (det gröna)
1,5 dl vatten
1 stort ägg
1 krm salt
Vårlök/0,25 purjolök (det gröna)
Rapsolja till stekning
Blanda allt utom vårlöken/purjolöken. Strimla vårlöken/purjolöken i smala strimlor.
2. Gör dippsåsen
DIPPSÅS
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk socker
1 liten klyfta vitlök
0,5 röd chilifrukt
1 msk risvinäger
1 tsk socker
1 liten klyfta vitlök
0,5 röd chilifrukt
1 näve hackade jordnötter
3. Stek pannkakorna
Ha mycket olja i pannan, häll i smet så att pannkakan blir ungefär 0,5 cm tjock och lägg över strimlorna med vårlök/purjolök. Stek pannkakan. Toppa med färska räkor (lägg på direkt när pannkakan är varm). Skär i bitar.