KETCHUP OCH RÖDLÖKSCHUTNEY PÅ HAMBURGARE

KETCHUP

1 burk hela plommontomater
1-2 vitlöksklyftor
1 chili
Saft från 1 citron
ca 1 dl socker
salt och peppar
 
Hacka ner lök, vitlök och chili. Fräs upp i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna och låt koka upp. Låt stå och sjuda i 10-15 minuter. Smaka sedan av med socker och citron. Låt sjuda ytterligare 10-15 minuter. Mixa allt noggrant med en stavmixer till en fin och jämn ketchup. Ställ undan och låt svalna.
 
RÖDLÖKSCHUTNEY
4 stora rödlökar
1/2 chilifrukt
1/2 dl olivolja
3/4 dl vit balsamvinäger
1/2 dl socker
salt
 
Skala och skiva rödlöken tunnt. Finhacka chilifrukten. Stek försiktigt i olivolja tills löken mjuknar utan att få färg. Tillsätt balsamvinägern och socker. Låt sjuda i ca 15 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna. 
 
 
 
Allmänt | |
Upp