SÖTPOTATISGNOCCHI

 
1. Gör gnocchin.
 
GNOCCHI:
1 kg sötpotatis
125g ricotta
30g parmesan
1 tsk salt
Peppar
1 ägg
5 dl vetemjöl
 
Rosta sötpotatisen (dela på hälften) i ugnen på 200 grader i 45 min. Ta bort skalet. Mixa innehållet tillsammans med ricotta, parmesa, salt, peppar, ägg och tillsätt sedan vetemjölet. Lägg degen i kylskåpet i 2 timmar.
 
Dela degen i 4 delar. Rulla ut degen på en mjölad bänk till en lång, smal rulle (ca 2,5 cm bred och 1 cm tjock). Dela i bitar ca 1-1,5 cm breda. Koka i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.
 
2. Gör peston.
 
PESTO:
1,25 dl salviablad
5 stora basilikablad
100g spenatblad
1 vitlökskklyfta
0,5 dl hackad gräslök
En nypa salt
1,25dl olivolja
50g mandlar
Citronsaft från en halv citron
 
Mixa allt.

 3. Stek gnocchin i en stekpanna med smör i några minuter tills de fått lite yta. Lägg i peston och rör runt.
Servera tillsammans med parmaskinka, parmesan och smörstekta salviablad.
 
Allmänt | |
Upp