BUTTERNUTSQUASHRAVIOLI

 
1. Gör degen.
 
PASTADEG:
2 dl vetemjöl
6 äggulor
1 ägg
1,5 tsk olivolja
1 msk mjölk
 
Blanda allt. Knåda i sirka 15 minuter tills degen är mjuk och elastisk. Forma till en boll. Täck med plastfolie och kyl i minst 30 minuter. Ta fram degen ett tag innan den ska formas.
 
2. Gör fyllningen.
 
FYLLNING:
1 stor butternut squash
1 st ägg
3 msk smör
2 msk vispgrädde
8 salviablad
8 msk pecorino eller parmesan
Salt och peppar
Dela squashen i två. Ha på rikligt med salt och peppar. Rosta på 200 grader i 1-1,5 timme, tills mjuk. Töm på vatten och gröp ut ur skalet. Mixa innehållet tillsammans med ägget. Smält smöret i en stekpanna och ha i salviabladen när smöret blivit brunt. Tillsätt grädden och blanda tillsammans med squashen och ägget. Ha i parmesanen/pecorinon, salt och peppar.
 
 3. Kavla ut degen tunt. Gör runda plattor med hjälp av ett större glas.
Lägg en klick fyllning, blöt kanterna, blöt kanterna på en till platta,  lägg på den plattan och tryck ihop med hjälp av en gaffel. Lägg på en bricka med polenta/majsmjöl.
 
4. Koka i 4-5 min.
 
5. Fritera salviablad på hög värme i mycket smör, vänd ner raviolin med fyllning 1 i stekpannan med smöret innan servering. Servera med parmesan, rostade hasselnötter och eventuellt lufttorkad skinka.
Allmänt | |
Upp