BIBIMBAP

MARINAD:
1 msk soja
1 msk gochujangpasta
1 msk sesamolja
1 tsk socker
0,5 tsk hackad vitlök
1 msk sesamolja
1 tsk socker
0,5 tsk hackad vitlök
Blanda ihop allt. Gör så mycket marinad som behövs.
2. Syra rödlök och gurka.
LAG:
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1,5 dl vatten
1-2 tsk gochejuanpasta (endast i lagen till gurkan)
Hacka rödlök och gurka i tunna skivor.
Lägg det i varsin burk med lock.
Koka upp lagen så sockret smälter.
Gurkan respektive rödlöken ska vara täckt med lag.
Ställ in i kylen, rör om då och då och låt stå där i helst minst 2 timmar.
3. Gör såsen.
SÅS:
1,5 msk gochujangpasta
1 msk sesamolja
1 msk socker
1 msk vatten
1 msk rostade sesamfrön
1 tsk risvinäger (äppelcidervinäger funkar också)
1 tsk hackad vitlök
Blanda ihop allt. Gör så mycket så du vill ha.
4. Finhacka morot i strimlor.
5. Koko basmatiris och stek/grilla köttet.
6. Lägg upp och toppa med rostade sesamfrön + sås.